Cum funcționează?

TEHNOLOGIE INOVATOARE

Inhalatorul SaltMed utilizează o metodă unică de producere a aerosolilor salini uscați de dimensiuni optime terapeutic:

Care e mecanismul?

Aerosolii salini sunt produși printr-un procedeu inovator de eroziune mecanică la trecerea forțată a aerului printr-un cartuș cu o structura specială de sare de mină în stare uscată :

Aerul de la pompă trece prin stratul microcristalin de la partea inferioară a cartușului și îl antrenează într-o mișcare de "fierbere" extrem de vizibilă.

Aerul sub presiune erodează micro-cristalele de sare generând micro-particule saline.

Aerul traversează apoi stratul superior de granule extruse suferind un proces de filtrare avansată, modificări de ionizare și fiind îmbogățit semnificativ în micro-particule saline de dimensiuni active terapeutic.

De ce e asa de important?

Mai mult de 90% dintre particulele saline emise au dimensiuni de 0,3-5 microni, dimensiune dovedită ca fiind responsabilă pentru principalele efecte benefice ale aerosolilor salini la nivelul cailor respiratorii.

Rezultate rapide: o ora de utilizare pe zi este echivalenta cu o zi petrecuta in salina

Metoda unica de producere a aerosolilor salini uscati asigura o productie constanta si controlata de particule saline de dimensiuni active terapeutic:
90% particule cu diametrul 0,3-5 microni;
Concentratia inalta de aerosoli de dimensiuni optime terapeutic si inhalarea controlata, cu ajutorul mastii de inhalare garanteaza o eficienta sporita a tratamentului.

Tratament natural, fara reactii adverse*

Tratamentul nu are contraindicatii si poate fi folosit complementar altor terapii, inclusiv medicamentoase.
**in cazuri izolate poate sa apara uscaciunea faringelui (se pare ca la pacienti cu carente de vitamine A, E si/sau insuficient hidratati) ; administrarea vitaminelor A,E si corectarea hidratarii elimina manifestarea efectului advers.

Usor de administrat, inclusiv la copii mici

SaltMed este indicat ca terapie adjuvanta nemedicamentoasa pentru un spectru larg de afectiuni acute si cronice, de tip alergic sau infectios, ale cailor respiratorii superioare (alergie respiratorie, rinita, sinuzita, otita etc) si inferioare (astm, bronsita, bronhopneumopatie obstructiva cronica, fibroza chistica), precum si in stari de raceala sau gripa.

ACȚIUNE TERAPEUTICĂ

Prin utilizarea Inhalatorului SaltMed se obțin efecte terapeutice semnificative in diverse afecțiuni ale căilor respiratorii de tip alergic și infecțios

Acțiunea terapeutică se bazează pe aspirarea aerosolilor salini în căile aeriene superioare și inferioare, iar la acest nivel:

Particulele de sare se dizolvă în pelicula de mucus ce tapetează epiteliul respirator

Prin efect osmotic local apă din țesutul interstitial este atrasă către interiorul cailor respiratorii

În acest mod inflamația scade iar cantitatea de mucus crește

Mucusul devine mai fluid și este mobilizat cu ușurință de către cilii vibratili ai celulelor epiteliale ; respiratorii, fiind eliminat la nivelul faringelui și apoi expectorat prin tuse

Astfel este asigurată eliminarea rapidă și ușoară a secretiilor din căile respiratorii.

Share | Print | Email

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Prin scăderea inflamației locale și asigurarea eliminării eficiente a secretiilor nazale și traheo-bronșice

 •  sunt înlăturate simptomele date de obstrucție și inflamație : nas înfundat, senzația de presiune la nivelul sinusurilor, durerea din otite, amigdalite și sinuzite, tusea persistentă
 • secrețiile nu mai stagnează în tractul respirator, fiind prevenită astfel suprainfecția acestora și scăzând riscul de reimbolnaviri.

Tratamenul este 100 % natural si fara contraindicatii. 

Este decontat de CNAS pentru aceste doua afectiuni la copilul pana la 5 ani.

Este un dispozitiv medical folosit inclusiv in Institul Fundeni, Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, Spitalul Marie Curie, Spitale Judetene: CT, NT, BC, BH, GL, BT, BM.

ALTE BENEFICII

Tehnologia SaltMed® utilizează doar substanțe 100% naturale (sare de mină în stare uscată), fără nici un fel de alți compuși chimici artificiali.

Cantitatea efectivă de sare introdusă în organism prin această metodă este infimă și nu necesită precauții pentru persoanele cu patologie ce impune un regim hiposodat (de exemplu pacienți cu hipertensiune arterială sau afecțiuni renale).

Alte efecte pozitive exercitate de utilizarea SaltMed®

 • activarea mișcării ciliare (mișcarea cililor vibratili de la nivelul celulelor epiteliale respiratorii) care ajută la mobilizarea mai ușoară a secretiilor ; în cazul fumătorilor cronici acești cili sunt paralizați
 • creșterea capacității de apărare locală împotriva infecțiilor 
 • efecte bactericide și bacteriostatice asupra microflorei tractului respirator
 • efecte antiinflamatorii, imunomodulatoare și de desensibilizare la alergeni 
 • îmbunătățirea calității somnului prin scăderea inflamației de la nivelul valului palatin, a bazei limbii și a pilierilor lojei amigdaliene, inflamație specifică sforăitorilor cronici

Tratamenul este 100 % natural si fara contraindicatii. 

Este decontat de CNAS pentru aceste doua afectiuni la copilul pana la 5 ani.

Este un dispozitiv medical folosit inclusiv in Institul Fundeni, Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, Spitalul Marie Curie, Spitale Judetene: CT, NT, BC, BH, GL, BT, BM.

Respira mai bine. Trateaza-te mai bine

SaltMed - foarte eficient în prevenirea și tratamentul afecțiunilor respiratorii:

 • previne răceală și gripă
 • previne reimbolnavirile la persoanele expuse (copii din colectivități de preșcolari și școlari, fumători, bolnavi cronici, vârstnici)
 • desfundă nasul
 • ameliorează rapid tusea
 • vindecă tusea persistentă
 • scade durerea în otite, amigdalite, sinuzite
 • crește capacitea de apărare împotriva infecțiilor respiratorii
 • generează un somn liniștit și o stare generală de bine

Este un dispozitiv medical folosit inclusiv in Institul Fundeni, Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, Spitalul Marie Curie, Spitale Judetene: CT, NT, BC, BH, GL, BT, BM.

Share | Print | Email

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print