Întrebări frecvente

Rezultate rapide: o ora de utilizare pe zi este echivalenta cu o zi petrecuta in salina

Metoda unica de producere a aerosolilor salini uscati asigura o productie constanta si controlata de particule saline de dimensiuni active terapeutic:
90% particule cu diametrul 0,3-5 microni;
Concentratia inalta de aerosoli de dimensiuni optime terapeutic si inhalarea controlata, cu ajutorul mastii de inhalare garanteaza o eficienta sporita a tratamentului.

Tratament natural, fara reactii adverse*

Tratamentul nu are contraindicatii si poate fi folosit complementar altor terapii, inclusiv medicamentoase.
**in cazuri izolate poate sa apara uscaciunea faringelui (se pare ca la pacienti cu carente de vitamine A, E si/sau insuficient hidratati) ; administrarea vitaminelor A,E si corectarea hidratarii elimina manifestarea efectului advers.

Usor de administrat, inclusiv la copii mici

SaltMed este indicat ca terapie adjuvanta nemedicamentoasa pentru un spectru larg de afectiuni acute si cronice, de tip alergic sau infectios, ale cailor respiratorii superioare (alergie respiratorie, rinita, sinuzita, otita etc) si inferioare (astm, bronsita, bronhopneumopatie obstructiva cronica, fibroza chistica), precum si in stari de raceala sau gripa.

Cum se utilizează SaltMed?

SaltMed se utilizează conform instrucțiunilor de utilizare din manual.

Cât durează o ședința de tratament cu SaltMed ?

Durata recomandată a unei ședințe de tratament este de 30 de minute, una până la 3 ședințe pe zi.

Cât timp trebuie utilizat?

Durata de tratament este în funcție de tipul afecțiunii și de recomandările medicului dumneavoastră curant. În tratamentul afecțiunilor respiratorii acute se recomandă utilizarea până la dispariția simptomelor și vindecarea completă. În acutizarile din bolile pulmonare cronice (astm, bronșită cronică, BPOC) se recomandă utilizarea zilnică până la ameliorarea sau dispariția simptomelor, urmată de o utilizare periodică atâta timp cât persistă riscul de reinfectie. Pentru prevenirea răcelilor, gripei sau reimbolnavirilor în perioadele de frig, se recomandă utilizarea cu regularitate (de 2-3 ori pe săptămâna) pe toată durata sezonului rece.

Când trebuie înlocuit cartușul?

Pentru menținerea efectului terapeutic se recomandă schimbarea cartușului Saltmed L după 40-50 ore de utilizare, dar nu mai mult de 3 luni de la desfacerea din ambalajul original. Utilizați numai cartușe SaltMed.

Cartușul poate fi reîncărcat?

Nu, datorită structurii speciale cartușul filtrant nu poate fi reîncărcat. Pentru menținerea în parametri optimi după perioada recomandată de utilizare (40-50 ore de utilizare, dar nu mai mult de 3 luni de la desfacerea din ambalajul original) cartușul trebuie înlocuit cu unul nou. Utilizați doar cartușe SaltMed.

Pot folosi SaltMed dacă sunt hipertensiv?

Da, puteți utiliza SaltMed în situația în care sunteți hipertensiv, sau în oricare altă situație medicală ce impune un regim hiposodat. În cursul acestei terapii sarea este introdusă în organism prin inhalare sub formă de aerosoli salini și acționează local, la nivelul tractului respirator. Cantitatea de sare care ar putea fi eventual absorbită în sânge este infimă și nu exercită efecte sistemice.

Poate fi asociat tratamentul cu SaltMed cu alte tratamente?

Da, tratamentul cu SaltMed se poate asocia cu alte tratamente medicamentoase sau alternative. Nu prezintă interacțiuni cu medicamentele. Va reamintim că Inhalatorul SaltMed realizează o terapie complementară, care nu înlocuiește tratamentele medicale curente. Nu întrerupeți și nu modificați tratamentele curente și respectați sfaturile medicului dumneavoastră curant !

Poate fi folosit la copii mici?

Da, datorită siguranței tratamentului și a modului de administrare comod, SaltMed poate fi folosit la copii, inclusiv la sugari. Pentru copii sub 12 ani se recomandă utilizarea măștilor pentru copii (de dimensiuni mai mici).

Ce fel de sare conține?

SaltMed conține microparticule de sare și granule extruse de sare naturală de mină.

Cât de repede apar efectele pozitive?

În funcție de afecțiune și de simptomele existente efectele pozitive pot apărea încă din prima zi de utilizare.

Poate fi folosit în timpul sarcinii?

Da, SaltMed nu are efecte adverse care să pună în pericol gravidă sau fătul și prin urmare poate fi folosit în timpul sarcinii.

Cum se păstrează SaltMed?

La sfârșitul tratamentului cartușul filtrant se detașează și se introduce în recipientul prevăzut cu silicagel. Masca se șterge cu o bucată de bumbac și se dezinfectează cu spirt (alcool etilic, max. 70 %). Periodic se recomandă spălarea măștii cu apă, săpun lichid și clătirea cu apă din abundență. După utilizare introduceți toate componentele aparatului în husă textilă. Păstrați trusa într-un loc ferit de umiditate.

De ce nu simt miros (sau gust) de sare în timpul utilizării?

Deoarece SaltMed produce aerosoli salini cu dimensiuni foarte mici ce nu pot fi detectați prin gust sau miros.

Pot folosi SaltMed dacă am nasul înfundat?

SaltMed exercită efecte favorabile și în cazul respirației orale (pe gură), cu ameliorarea siptomelor de nas înfundat și ușurarea respirației.

Ce se întâmplă dacă utilizez SaltMed mai mult de 30 minute? Mă pot expune la supradozare?

Timpul recomandat de 30 minute pentru o ședință se referă la timpul minim pentru a apărea efectul benefic, nu la timpul maxim. SaltMed nu poate produce supradozare.

Este un dispozitiv medical folosit inclusiv in Institul Fundeni, Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, Spitalul Marie Curie, Spitale Judetene: CT, NT, BC, BH, GL, BT, BM.

Share | Print | Email:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Mecanismul antiviral al sarii

Cele mai multe tipuri de virusi fie ADN (herpes simplex-virus, gamaherpesvirus murin 68) și ARN (virus respirator sincytial, virus gripal A, coronavirus uman 229E, coxsackievirus B3) sunt dezactivate in prezenta concentratiei mari de sare. Practic, se contribuie la producerea la nivel celular de HOCl (hipoclorit), cel mai puternic virucid natural.

“O creștere semnificativă a producției intracelulare de HOCl se observă la începutul infecției. Aceste date sugerează că celulele non-mieloide posedă un mecanism antiviral înnăscut, dependent de disponibilitatea Cl pentru a produce HOCl. Activitatea antivirală împotriva unei game largi de infecții virale poate fi crescută prin creșterea disponibilității de NaCl.”

Sursa (lb.engleza, in original): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6134045/ – 11.09.2018.

Structura virusilor care au fost expusi direct la suprafete ce contin NaCl a fost afectata  pana la inactivare, acest lucru fiind demonstrat de evaluarile microscopic.
Afectarea structurii virusului reduce pana la 0 capacitatea acestuia de a se multiplica.

Un studiu “in vivo” realizat pe soareci a relevat scaderea in greutate cu 10 – 15% a celor din grupul de control, cu o incidenta mai mare de infectii pulmonare, comparativ cu 0% infectii pentru grupul care a fost contaminat cu virusul, dupa ce acesta a fost expus la filtrele de sare.

Sursa (lb.engleza, in original): https://www.nature.com/articles/srep39956 04.01.2017.

Respira mai bine. Trateaza-te mai bine